Non-stop -verkkokurssi: Kirjoita elämäntarinasi

Ryhmät

Aika: Kurssi toteutetaan non-stop -periaatteella. Opiskelun voi aloittaa milloin tahansa 1.10.2016 lähtien ja opintoaika on 4 kuukautta.

Kohderyhmä: Koulutus soveltuu kaikille, jotka ovat halukkaita ja valmiita käsittelemään elämänsä tapahtumia kirjoittamalla ja antamalla kirjoituksensa luettavaksi. Opiskelu kurssilla ei vaadi mitään erityistä taustaa kirjoittajana.

Tavoite ja sisältö: Verkkokurssilla opiskelija kirjoittaa oppimateriaalin ja siihen sisältyvien harjoitustehtävien ohjeistamana sekä kurssin kouluttajan kannustuksen, ohjauksen ja rakentavan palautteen innostamana oman elämäntarinansa. Työskentely jatkuu käsikirjoituksen toimittamisella ja taittamisella painatusta varten. Opiskelija siis tekee käsikirjoituksensa kirjaksi asti. Kurssin rajallisen keston vuoksi kurssin aikana tehdään elämäntarinasta suppea versio kirjaksi. Kurssin jälkeen opiskelijalla on tarvittavat tiedot ja kyky tehdä kirjasta laajempi versio. Kurssilla on opastus kirjan toteuttamiseen edullisesti omakustanteena joko lähipiirin luettavaksi tai myyntiin suurelle yleisölle. Opiskelu perustuu Timo Montosen Kirjoita elämäntarinasi -kirjan sisältöön (2015). Opiskelija soveltaa kirjan aiheita, teemoja ja menetelmiä käytäntöön eli omasta elämästään kirjoittamiseen. Opiskelija tekee harjoitustehtävät siten, että tuloksena on pituudeltaan opiskelijan päätettävissä oleva elämäntarina käännekohtineen. Harjoitustehtävät ovat kirjoittamista oppikirjan ja verkko-oppimisympäristön materiaalin pohjalta. Niissä on esitelty kymmeniä lähtökohtia ja aiheita kirjoittamiseen. Opiskelija valitsee kuhunkin kirjoitukseen yhden tai useamman aiheen, vaikkapa lapsuusmuistoista kirjoittamisen valokuvien ja esineiden inspiroimana.

Organisaatio
Helsingin seudun kesäyliopisto
Puhelin
020 779 2400
Hinta
500 €, sisältää kirjan Kirjoita elämäntarinasi (ovh 19,90 €)