Keskustelutilaisuus saavutettavuusdirektiivistä kirjastojen verkkopalveluiden asiantuntijoille

Ryhmät

EU:n saavutettavuusdirektiivin vaatimusten vieminen kansalliseen lainsäädäntöön on edennyt hyvää vauhtia, ja parin vuoden päästäkirjastojenkin verkkopalveluiden on noudatettava säädettyjä saavutettavuusvaatimuksia.

Helsingin kaupunginkirjaston vetämä Saavutettavuusosaaminen jalkautuu kirjastoihin -hanke ja Kirjastot.fi yhdessä Celian kanssa järjestäjät lyhyen keskustelutilaisuuden saavutettavuusdirektiivin vaikutuksista yleisiin kirjastoihin. Tilaisuuden pääkohderyhmänä ovat kirjastojen verkkopalveluista vastaavat henkilöt.

Tilaisuus pidetään 15.12. klo 13-15:30 Pasilan kirjaston auditoriossa. Kello 13-14 kuullaan VRK:n Suomi.fi-hankepäällikkö Jani Ruuskasen alustus uusista vaatimuksista. Jani Ruuskanen on Suomen edustajana direktiivin toimeenpanon Euroopan komission asiantuntijaryhmässä. Kello 14-15:30 puolestaan kuullaan Kirjastot.fi:n ja Celia-kirjaston käytännön kokemuksista saavutettavien verkkopalveluiden kehittämisen saralla ja vaihdetaan ajatuksia sekä kokemuksia teemasta.

Tilaisuuteen voi osallistua joko fyysisesti tai virtuaalisesti Kirjastokaistan kautta. Sekä fyysisesti että virtuaalisesti osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan (https://my.surveypal.com/Ilmoittautuminen-saavutettavuusdirektiivitilai…) kautta 7.12. mennessä.​

Kaupunki
Pasilan kirjasto