Vuoden 2018 kirjasatoa kirjastoammattilaisten vinkkaamana

Kirjastokaistan alkuvuoden suorista lähetyksisistä on kertynyt mahtava katsaus vuoden 2018 kirjoihin. Julkaisemme aina koulutuspäivien jälkeen esitykset erillisinä videoina. Noin ne on helppoa löytää sekä katsoa ja jakaa itseä kiinnostavat aiheet ja osuudet. Laitamme koko päivän pitkän stream-tallenteen piiloon siinä vaiheessa, kun nuo esitykset julkaistaan erillisinä omina videoinaan.

Tässä alkuvuoden kolme kirjavinkeistä rakentuvaa koulutuspäivää, joissa olemme olleet mukana.

Kirjakutsut 2019, vuoden 2018 lasten ja nuortenkirjasatoa -koulutuspäivässa PiKe-alueen ammattilaiset esittelivät vuoden 2018 lasten- ja nuortenkirjasatoa. Metsossa 31.1.2019 pidetyn tilaisuuden järjesti Tampereen kaupunginkirjasto, jolla on alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella.
Kirjakutsut 2019 -koulutuspäivän kaikki 6 esitystä

Aikuisten kirjareppu 2018 -koulutuspäivässä Helmet-kirjastojen ammattilaiset esittelivät kirjallisuuden satoa vuodelta 2018 kaunokirjallisuudesta tietokirjallisuuteen. Nyt ensimmäistä kertaa järjestetty Aikuisten kirjareppu täydentää jo perinteeksi muodostuneita Lasten ja nuorten kirjareppu -koulutuksia. Koulutuspäivä pidettiin keskustakirjasto Oodissa 13.2.2019. Koulutuksen järjesti Sedu – seudullinen koulutusryhmä.

Aikuisten kirjareppu 2018 -koulutuspäivän kaikki 13 esitystä

Nuorten kirjareppu 2018 -koulutuspäivässä Helmet-kirjastojen ammattilaiset esittelivät vuoden 2018 nuortenkirjauutuuksia sekä pelejä. Koulutuspäivä pidettiin keskustakirjasto Oodissa 14.2.2019. Koulutuksen järjesti Helmet-kirjastojen nuortenkirjastotyöntekijät.
Nuorten kirjareppu 2018 -koulutuspäivän kaikki 9 esitystä

Toivon, että näistä kirjastoammattilaisten hienoista kirjavinkkauksista on iloa ja hyötyä vielä varsinaisten koulutuspäivien jälkeenkin näiden tallenteiden avulla. Vinkatkaa työpaikoilla ja mukavaa, jos nämä mahtuvat mukaan vaikkapa alueellisiin uutiskirjeisiin.

Organisaatio
Kirjastokaista / Kirjastot.fi
Yhteyshenkilö
Riitta Taarasti