Digitaalinen kulttuuriperintömme -seminaari pe 6.9.2019

Mikä on ajankohtaista digitaalisessa kulttuuriperinnössä vuonna 2019? Oivalla, opi ja keskustele asiasta keskustakirjasto Oodissa 6.9.

Kansalliskirjasto järjestää opetus- ja kulttuuriministeriön, CSC – tieteen tietotekniikan keskuksen ja Digime-yhteistyöverkoston kanssa Digitaalinen kulttuuriperintömme 2019 -seminaarin perjantaina 6.9.2019, klo 10.00–15.30. Seminaarin tapahtumapaikkana on Helsingin keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki (https://www.oodihelsinki.fi/saapuminen/) . Ennen ohjelman alkua on aamukahvitarjoilu klo 9.30 alkaen. Tilaisuus on maksuton ja siihen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Päivä tarjoaa ajankohtaista tietoa digitaalisen toimintaympäristön yhteisistä asioista, verkostoitumista ja keskustelua käytännön kokemuksista. Tilaisuus on suunnattu kulttuuriperintöalan ammattilaisille ja kaikille digitaalisen kulttuuriperinnön parissa työskentelemisestä ja toimimisesta kiinnostuneille.

Aamupäivän esityksissä saamme ajankohtaisia kuulumisia tiedonhallintalaista ja tietopolitiikasta. Digime-verkosto tulee tutummaksi ja päivän lukuisista tietoiskuista ensimmäisinä kuullaan Finna- ja PAS (pitkäaikaissäilytys)-palveluista.

Iltapäivän ohjelmassa jatkuvat tietoiskut ja niihin kytkeytyvät asiantuntijoiden pistäytymisklinikat, joissa kiinnostuneet voivat keskustella, kysellä lisää tai kertoa, millaisia ajatuksia ja suunnitelmia omalla organisaatioilla on klinikan teemaan liittyen. Päivän lopuksi ohjelmassa on paneeli otsikolla: ”Yrityksiä, erehdyksiä, unelmia ja toiveita”: käyttäjäpaneeli digitaalisesta kulttuuriperinnöstä. Päivän lopuksi järjestetään opastettu kierros Oodin tiloihin ( max. 25 henkilöä, erillinen ilmoittautuminen lomakkeessa).

Seminaarin ohjelmaa pävitetään tällä sivulla: https://www.digime.fi/event/digitaalinen-kulttuuriperintomme-2019-seminaari-6-9-2019/
Tarkennukset ja päivitykset ohjelmaan ovat mahdollisia 6.9. saakka

Ilmoittautumiset pyydetään 30.8. mennessä tällä lomakkeella: https://www.lyyti.in/digitaalinen_kulttuuriperintomme_2019. Myös etäosallistujia pyydetään ilmoittautumaan.

Tervetuloa!

Aihetunniste #digime2019

Kaupunki
Helsinki
Sijainti
Keskustakirjasto Oodi
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Kansalliskirjasto, Opetus- ja kulttuuriministeriö, CSC – tieteen tietotekniikan keskus ja Digime-yhteistyöverkosto
Hinta
maksuton