Virtuaalinen lukupiiri kirjailijan kanssa

Goethe-Institutin lukupiirissä kirjallisuuden ystävät keskustelevat kirjoista rennossa ilmapiirissä toisten, saman kirjan lukeneiden kanssa ja saavat samalla tilaisuuden käyttää ja parantaa saksantaitojaan. Lukupiiriin ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa kaikki saksaa osaavat ja myös äidinkielenään saksaa puhuvat!

NYT VIRTUAALISESTI - KIRJAILIJA MIKU SOPHIE KÜHMEL OSALLISTUU KESKUSTELUUN!

Lukupiiri kokoontuu tälläkin kertaa virtuaalisesti ja kaikki kiinnostuneet ympäri Suomea voivat osallistua!  Kirjailija Miku Sophie Kühmel on digitaalisesti läsnä tilaisuudessa. Hän lukee otteen romaanistaan ja keskustelee osallistujien kanssa.
Jos et ole vielä lukenut kirjaa, voit tutustua siihen ennen iltaa tekstinäytteen avulla. Kirjan voi hankkia e-kirjana S. Fischer Verlag -kustantamosta. - Tilaisuudessa moderoi Heidi Hübner, saksanopettaja, Goethe-Institut.


KIRJAILIJASTA

Miku Sophie Kühmel syntyi Thüringenin Gothassa 1992. Hän on opiskellut Berliinin Humboldtin yliopistossa ja New Yorkin yliopistossa, muun muassa Roger Willemsenin ja Daniel Kehlmannin johdolla. Hänen lyhytproosaansa on ilmestynyt säännöllisesti eri lehdissä ja antologioissa vuodesta 2013 lähtien. Viime aikoina hän on myös kertonut tarinoita radiossa ja podcasteissa, joita hän itse tuottaa. »Kintsugi« on hänen ensimmäinen romaaninsa, josta hän sai 2019 sekä Jürgen Ponto -säätiön että »aspekte« -kirjallisuuspalkinnon.


KIRJASTA "KINTSUGI"

"Kintsugi" tarkoittaa japanilaista taidekäsityötä, jolla korjataan rikkinäistä posliinia kultalakalla. Perinne opettaa, ettei kauneus merkitse täydellisyyttä, vaan hyvää tapaa käsitellä kolhuja ja kuluneisuutta.
 
Viikonloppu. Järvenrantatalo lopputalvella, valo on kovaa, ilma hyytävän kylmä, jäätynyt maa ritisee jalkojemme alla. Reik ja Max ovat vasta tulleet paikalle, he juhlivat 20 vuotta sitten alkanutta rakkauttaan. Vain heidän vanhin ystävänsä Tonio ja tämän tytär Pega – joka yhtä vanha kuin Maxin ja Reikin suhde - on kutsuttu mukaan. Heillä on mielessään rauhallinen viikonloppu. Mutta rauhallisena pysyy ainoastaan järvi.
 
"Kintsugi" on värikäs romaani rakkaudesta ja sen eri puolista. Lohdullisuudesta, jonka löydämme epätäydellisyydestä. Ja siitä, että kaikki jatkuu. Jatkuu, kuten aina.

Kirja oli ehdolla Saksan vuoden 2019 kirjapalkinnon saajaksi (lyhyt ehdokaslista).
 

Kaupunki
kaikialla Suomessa
Sijainti
Skype
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Goethe-Institut Finnland
Yhteyshenkilö
Alexandra Stang
Hinta
maksuton