”Saako eduskunnassa sanoa mitä vain?” – puhemiehet keskustelevat puhekulttuurista Oodissa 28.9. ja 5.10.

Eduskunnan ja keskustakirjasto Oodin yhteistyö yli Kansalaistorin jatkuu. Oodissa 28.9. ja 5.10. järjestettävissä tilaisuuksissa eduskunnan puhemiehet keskustelevat ja vastaavat kansalaisten kysymyksiin eduskunnan puhekulttuurista.  

Saako eduskunnassa sanoa mitä vain mieleen juolahtaa? Millainen on vaikuttava puheenvuoro? Onko poliittinen keskustelu muuttumassa pelkäksi riitelyksi? Millaista on terve demokraattinen keskustelukulttuuri ja miten sitä vaalitaan eduskunnassa? Esimerkiksi näihin kysymyksiin voi saada vastauksen suoraan puhemiehiltä. Kysymyksiä molempiin tilaisuuksiin voi esittää ennakolta verkkokyselyssä.

Tilaisuudet alkavat puhemiesten lyhyillä alustuksilla. Niiden jälkeen kansalaisten kysymyksiä puhemiehille välittää Yleltä tuttu toimittaja Rosa Kettumäki.  

28.9. klo 17–18 kysymyksiin vastaa eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen. Tilaisuudessa keskitytään erityisesti kysymyksiin rakentavan puhekulttuurin huoltamisesta ja ylläpitämisestä eduskunnassa.

5.10. klo 17–18 ovat äänessä varapuhemiehet Antti Rinne ja Juho Eerola. Tilaisuudessa painotetaan kysymyksiä väittelyn ja hallituksen–oppositio-asetelman merkityksestä demokraattiselle keskustelulle.     

Seuraa tapahtumia joko paikan päällä Oodissa (voimassa olevat kokoontumisrajoitukset huomioiden) tai etänä eduskunnan verkkolähetyspalvelussa.

Tapahtumat ovat osa Hyvin sanottu -hanketta, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä.

 

 


 

 

Kaupunki
Helsinki
Sijainti
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki
Alkaa
Päättyy