Runoja ja ruutuja

Runoja ja ruutuja on Taiteen edistämiskeskuksen ja Pirkanmaan kuntien kirjastojen sekä kulttuuripalveluiden järjestämä kiertue, jossa nykyrunous kohtaa nykysarjakuvan. Kirjallisuuden läänintaiteilija Anna Elina Isoaro ja sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirinen keskustelevat vaihtuvien taiteilijavieraiden kanssa runoilijan ja sarjakuvataiteilijan työstä. Lisäksi ohjelmassa on elämyksellinen osuus, jossa runoilijan teksti yhdistyy sarjakuvataiteilijan kuviin yllätyksellisellä tavalla.

Nokian pääkirjastossa 10.9.2019 klo 17:30-19:00 vierailijoina ovat runoilija Riikka Ulanto ja sarjakuvataiteilija Tommi Musturi.

Riikka Ulanto (s.1982) on vastikään Pohjois-Suomesta Tampereelle muuttanut kirjailija, joka debytoi vuonna 2016 Runo-Kaarina-kilpailun voittaneella runoteoksellaan Vedelmiä. Ulannon tuotantoon kuuluu runoja ja lyhytnovelleja. Uusin runokokoelma Puutarharuhtinas julkaistaan tänä syksynä.

Tommi Musturi (s. 1975) on Juupajoelta kotoisin oleva, nykyään Siurossa asuva sarjakuvataiteilija. Musturin teoksia on käännetty runsaasti, ja kotimaisten nykysarjakuvantekijöiden joukossa hänen uransa on selkeästi kansainvälisimpiä. Musturi on palkittu Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattupalkinnolla 2011. Oman kirjatuotantonsa lisäksi hän on julkaissut runsaasti nykysarjakuvaa suomeksi vuonna 2016 toimintansa lopettaneen Huuda Huuda -kustantamon kautta.  

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Kaupunki
Nokia
Sijainti
Nokian pääkirjasto, Nuijamiestentie 9
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Nokian kaupunginkirjasto
Yhteyshenkilö
Pasi Kangas
Puhelin
0444861077