Rock Academy Rovaniemelle

Nuorille bändeille tarjolla ilmaista tukea, ammattilaisoppia, verkostoja ja studioaikaa valtakunnallisessa hankkeessa

Rock Academy keskittyy kokonaisvaltaisesti musiikin tekemiseen ja sen esittämisen eri osa-alueisiin. Rock Academy tarjoaa nuorille tietoa eri uravaihtoehdoista musiikkialalla ja laaja-alaisia näkemyksiä sekä tukea työllistymiseen musiikin parissa.

Nuorten bändit saavat opastusta kaikessa mahdollisessa musabisneksen koukeroista soitonopetukseen ja oman osaamisen markkinointiin. Tiedossa on myös keikkoja, studioaikaa ja musavideoiden tekemistä. Kaikki akatemialaiset osallistuvat säännöllisesti järjestettäviin klinikkoihin. Kovan luokan ammattilaisten vetämät klinikat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille.

Rock Academy on tarkoitettu minkä tahansa musiikkigenren bändeille, joiden jäsenet ovat alle 29-vuotiaita. Hakijoilta edellytetään oikeanlaista asennetta, motivaatiota kehittyä sekä mahdollisuutta sitoutua sparraukseen kahden vuoden ajaksi. Toiminta on bändeille maksutonta.

 Kaksivuotinen Rock Academy -ohjelma tarjoaa mukaan valituille yhtyeille:

· ohjattua studiotyöskentelyä säännöllisesti 
· ohjattuja treenejä säännöllisesti
· musiikkialan ammattilaisten pitämiä klinikoita 
· esiintymismahdollisuuksia
· laadukkaat videotuotannot ja promokuvat
· alueellisen musiikkialan yhteistyöverkoston
- tuen Turku Rock Academyltä musiikillisen kehityksen tukemiseksi.

 Valtakunnallinen Rock Academy Finland -hanke edistää nuorten harrastustoimintaa ja yhtyeiden kehitystä kohti jopa ammattimaista musiikkiuraa. Turun kaupungin nuorisopalveluissa toimiva Turku Rock Academy on alkujaan Turun nuorisoasiainkeskuksen luoma malli, joka tarjoaa maksutonta sparrausta ja koulutusta ammattimaiseen toimintaan tähtääville nuorille yhtyeille ja artisteille.

2019–2020 Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Rock Academy Finland hankkeessa ovat mukana Rovaniemi, Raahe, Kemi, Kuopio ja Kouvola. Hanketta koordinoi Turun kaupunki ja Turku Rock Academy. 

Kaupunki
Rovaniemi
Sijainti
Jorma Eton tie 6
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Rovaniemen kaupuginkirjasto
Yhteyshenkilö
Marko Niemelä
Puhelin
040 5614 936