RDA Toolkit -palveluun nyt ilmaiseksi

Hei,
Tässä ajankohtaista (1/2019) Kuvailusääntöpalvelusta:

Kansalliskirjasto tarjoaa nyt kirjastoille pääsyn RDA Toolkit -palveluun kansallisen ja keskitetysti rahoitetun lisenssin kautta. Lisenssi koskee toistaiseksi vain niitä kirjastoja, jotka ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) hallinnon alaisia.

Kansallisen lisenssin tunnuksen ja salasanan saa käyttöönsä lähettämällä viestin Kansalliskirjaston Kuvailusääntöpalvelun osoitteeseen: kuvailusaannot-posti [ät] helsinki.fi

Viestissä on kerrottava, missä kirjastossa tunnuksen pyytäjä työskentelee ja onko kirjasto OKM:n hallinnon alainen. Tunnusta ja salasanaa ei saa jakaa eteenpäin muille kuin kirjastossa kuvailutyötä tekeville.

Kansallisen lisenssin tunnuksella ja salasanalla saa pääsyn sekä nykyiseen RDA Toolkitiin (https://access.rdatoolkit.org/) että kehitteillä olevaan uuteen RDA Toolkitiin (https://beta.rdatoolkit.org/).

Kansallista lisenssiä käyttävät kirjastot sitoutuvat lisenssisopimuksessa mainittuihin käyttöehtoihin, jotka löytyvät tiivistetysti Kuvailusääntöpalvelun sivulta: https://www.kiwi.fi/display/Kuvailusaantopalvelu/Kansallinen+lisenssi+RDA+Toolkit+-palveluun

Kansalliskirjasto solmii kirjastojen kanssa kansalliseen lisenssiin liittyvät palvelusopimukset vuoden 2019 aikana.

Terveisin,
Marja-Liisa Seppälä
Kuvailusääntöpalvelu