Muovin kierrätyksestä kampanja Yleltä huhtikuussa - mukaan?

Yle järjestää huhtikuussa kampanjan muovin kierrätyksestä. Odotettavissa on radio-ohjelmia, podcasteja, kiertue ja suora televisiolähetys. Kampanjan toivotaan näkyvän erityisesti somessa ja kirjastot voivat tietysti ajoittaa esimeriksi aihetta koskevia aineistonäyttelyjä tai tapahtumia samaan ajankohtaan. 

Tästä tiedostosta löydät perustiedot, mistä muovinlajittelukampanjassa on kyse:

https://docs.google.com/document/d/1d7YtCNFA4Jk9s8cVPds7J6MvjMptmKgaKNRxAnFgaEo/edit?usp=sharing

Kampanjan kiertuekaupungit ovat:

5.4.  Tampere

10.4. Lahti

12.4. Vaasa

17.4. Joensuu

26.4. Oulu

4.5. Kampanjan päätös Helsinki (suora lähetys TV1)

Näissä kaupungeissa tullaan järjestämään toritapahtuma, jossa puhutaan pakkausmuovinlajittelusta, jaetaan tietoa ja kisataan leikkimielisesti, mikä paikkakunta saa eniten kierrätykseen kelpaavaa muovia talteen.

Näiden lisäksi tietoa kampanjasta on lähetetty myös Suomen muihin kuntiin. Myös seuraavat kunnat ovat ilmoittaneet kiinnostuksestaan osallistua kampanjaan (esim. jakamalla tietoa asukkailleen ja mahdollisesti tekemällä uusia hankkeita pakkausmuovinlajittelun edistämiseksi): Rautalammi, Kolari, Hanko, Turun Ruissalo ja saaristoalue, Savonlinna, Soini, Porvoo, Iisalmi, Petäjävesi, Salo, Forssa, Vöyri, Raasepori ja Muhos.

Yle lupaa materiaalipankin, josta voi ladata logon ja julisteita käyttöön.

Oheisessa linkissä on runsaasti alueellista tietoa lajittelusta koululaisille ja asukkaille. Sen on koonnut Suomen Kiertovoima: https://docs.google.com/document/d/1lr02P2IUweQzM3_57mlqPhwtx8tNOgeF-j8N18L74dY/edit#

Kirjastot.fi:ssä kootaan aiheeseen liittyvä linkkikokoelma Makupalat.fi-sivustolle sekä kootaan Tieto-listan kautta kirjavinkkejä. Näistä ja muustakin tulee tietoa maaliskuun puolivälissä.

 

Organisaatio
Yle ja Kirjastot.fi
Yhteyshenkilö
Päivi Litmanen-Peitsala