Leppävirran kirjasto liittyi Finnaan

Leppävirran kirjaston uusi verkkokirjasto on avattu osoitteessa https://leppavirta.finna.fi. Sivulta löytyvät yhteystiedot, aukioloajat ja tapahtumat sekä tutut toiminnot entisestä verkkokirjastosta. Sivuilla voi selata aineistoa, uusia lainat ja tehdä varauksia. Kirjautuminen uudelle sivustolle tapahtuu entiseen tapaan kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Uuden tai unohtuneen PIN-koodin saa kirjastossa käydessä.

Käyttö mobiililaitteilla on nyt helpompaa, koska sivut skaalautuvat käytetyn laitteen mukaan. Verkkokirjasto palvelee myös perheitä entistä paremmin, sillä palvelussa on mahdollista liittää omaan asiakastiliin perheenjäsenten kirjastokortit. Näin esimerkiksi lasten lainojen uusiminen on helppoa.

Sivuilla voi tallentaa hakuja, ja liittämällä hakuun uutuusvahdin voi esimerkiksi seurata, milloin suosikkikirjailijalta ilmestyy uusi teos tai mitä uusia elokuvia kirjastoon tulee. Nykyisessä verkkokirjastossa olevan Oma hylly -toiminnon korvaa suosikkilista. Etuna on se, että suosikkilistoja voi tehdä useita eri tarkoituksiin. Lista voi olla julkinen tai yksityinen. Julkisen listan linkin voi halutessaan jakaa ystävilleen tai sosiaalisessa mediassa.

Uuden verkkokirjaston myötä Leppävirran kirjasto liittyy valtakunnalliseen Finna.fi -verkkopalveluun, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Mukana on jo yli 300 organisaatiota, joiden aineistot löytyvät yhteisestä osoitteesta https://finna.fi.

Vanha verkkokirjasto säilyy uuden rinnalla toistaiseksi. Henkilökunta neuvoo uuden verkkokirjaston käytössä tarvittaessa.
 

Kaupunki
Leppävirta
Organisaatio
Leppävirran kirjasto