Kirjaston päivän video sivustoille ja someen

Jokainen päivä on kirjaston päivä, mutta teemapäivänä sitä vietetään 19. maaliskuuta. Kirjaston päivä on myös tasa-arvon ja Minna Canthin päivä. Kirjaston päivä kertoo kirjastojen monipuolisista palveluista sekä työstä tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja lukutaidon edistämiseksi.

Suomen kirjastoseuran organisoimaa Kirjaston päivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2019. Kirjastot ympäri maan lähtivät siihen innolla mukaan järjestäen erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Tänä vuonna tilanne on toinen koronan vuoksi.

Kirjastokaista ja Suomen kirjastoseura ovat tuottaneet yhteistyössä videon, jota kirjastot kautta maan voivat käyttää kertoakseen kirjaston moninaisista mahdollisuuksista ja monipuolisista palveluista. Video on suunniteltu niin, että kirjastot voivat käyttää sitä paitsi osana Kirjaston päivän viettoa, myös yleiseen ja "ajattomaan" kirjaston markkinointikäyttöön.

VIDEO KIRJASTOKAISTALLA
Aloituskuvana on Yleisten kirjastojen logo – tekstillä suomi, ruotsi & englanti
Tätä videota voi paitsi näyttää ja jakaa, myös upottaa sivuillenne katsottavaksi. Videon oikean yläkulman painikkeesta löytyy embed-koodi. Kun liitätte koodin sivuillenne, videon voi katsoa suoraan sieltä. Olisipa hienoa, jos tämä yhteinen video päätyisi katsottavaksi moniin verkkokirjastoihin ja kotisivuille.
https://www.kirjastokaista.fi/kirjaston-paiva-bibliotekets-dag-library-day


VIDEO FACEBOOKISSA
Aloituskuvana on Kirjaston päivän logo – tekstillä suomi & ruotsi
Tämä on sama video, mutta aloituskuva on eri, jonka myötä videon kärkenä on Kirjaston päivä. Somessa kaikki on yhtä virtaa ja asiat perustuvat ajankohtaisuuteen, joten siellä viesti on liitetty nimenomaan Kirjaston päivän kampanjaan. Jakakaa mielellään videota liittäen siihen omaa kirjastoa koskeva postausteksti. Siksi se on tehty.
https://www.facebook.com/watch/?v=230841101429483
https://www.facebook.com/kirjastokaista


Tietoa Kirjaston päivästä löytyy Kirjastoseuran sivuilta:
https://suomenkirjastoseura.fi/kirjastonpaiva 

Organisaatio
Kirjastokaista / Kirjastot.fi
Yhteyshenkilö
Riitta Taarasti