Kirjailijatapaaminen Simone Buchholz

Simone Buchholz, joka on saanut mm. Saksan dekkarinpalkinnon, lukee otteita teoksistaan, ja häntä haastattelee saksaksi kirjailija ja kääntäjä Stefan Moster.

Tapahtuman keskiössä ovat erityisesti romaanit Mexikoring ja Blaue Nacht (suom. Krokotiiliyö), joiden pohjalta pureudutaan eri ​​aiheisiin. Buchholzin "Hamburg Noir" -dekkarit käsitelevät rakenteellista väkivaltaa, kyseenalaistavat vallitsevia oloja, ovat yhteiskuntakriittisiä ja feministisiä.

Simone Buchholzin teoksista toistaiseksi kaksi on ilmestynyt myös suomeksi: Revolverisydän (alkuteos Revolverherz) huhtikuussa 2019 ja Krokotiiliyö (Blaue Nacht) syykuussa 2019. Molempien suomentaja on Anne Kilpi ja ne on  julkaissut Kustantamo Huippu.

Simone Buchholz, syntynyt 1972 Hanaussa, muutti Hampurin St. Pauliin vuonna 1996 ilmastollisista syistä. Hänellä on Henri Nannen -koulussa hankittu toimittajan koulutus, dekkareita hän on kirjoittanut vuodesta 2008. Chastity Riley -sarjastaan ​​hän sai sekä Radio Bremenin dekkaripalkinnon, Kölnin dekkaripalkinnon, Saksan dekkaripalkinnon että Stuttgartin dekkaripalkinnon. (Teksti: Suhrkamp Verlag)

Tapahtuman järjestäjät: Goethe-Institut Finnland ja Kustantamo Huippu.

Kaupunki
Helsinki
Sijainti
Keskustakirjasto Oodi
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Goethe-Institut
Yhteyshenkilö
Marjukka Mäkelä
Puhelin
044 7222700
Hinta
vapaa pääsy