Kansainvälinen Online-lukupiiri #2 - tapaa kirjailija: Terézia Mora

Mikä onkaan mukavampaa kuin lukea hyvää kirjaa? - Meilläpä on idea: lukea sitä yhdessä! Goethe-Institutin uudessa digitaalisessa lukupiirissä samanhenkiset ihmiset kaikkialta Pohjoismaista, Alankomaista, Iso-Britanniasta ja Irlannista kokoontuvat lukemaan yhdessä saksankielistä kirjallisuutta ja jakamaan lukukokemuksiaan ja näkökulmiaan. Ja mikä parasta: Kirjojen kirjoittajat ovat ilmielävinä digitaalisesti läsnä, lukevat otteita kirjoistaan ​​ja keskustelevat lukupiiriläisten kanssa.

Toiseen kansainväliseen tapaamiseemme olemme kutsuneet saksalais-unkarilaisen kirjailijan Terézia Moran lukemaan kanssamme kertomuskokoelmaa  "Die Liebe unter Aliens" (2016).

KIRJASTA

Merenrantaretken tarkoituksena yhdistää kaksi nuorta. Yöportieerina työskentelevä mies tuntee salaista vetoa sisarpuoltaan kohtaan. Yliopistossa dosenttina toimiva nainen pakenee epäonnistunutta ihmissuhdetta ja omaa sisäistä pohdintaa. Japanilaisprofessori rakastuu jumalattareen.
Kirjassaan Terézia Mora kertoo taidokkaasti ihmisistä, jotka kadottavat itsensä, mutteivät anna periksi, jotka ovat hukassa, mutta pitävät yllä toivoa. Kohtaamme naisia ja miehiä, jotka ovat oudon vieraita toisilleen, mutta haluavat löytää toisensa. Yksinäisiä kulkijoita, jotka eivät myönnä todellisia tunteitaan. Uneksijoita, jotka säilyttävät idealisminsa periksi antamatta.  (Kirjan kuvaus: Random House)

TERÉZIA MORA

Terézia Mora on syntynyt Unkarin Sopronissa 1971 ja asunut vuodesta 1990 Berliinissä, missä hän opiskeli näytelmä-kirjailijaksi. Hänen esikoiskirjansa julkaistiin vuonna 1999, ja siitä lähtien on ilmestynyt useita romaaneja ja novelleja, kuten Alle Tage (2004), Das Ungeheuer (2013, Saksan kirjapalkinnon voittaja) ja Die Liebe unter Aliens (2016). Vuonna 2018 hänelle myönnettiin Georg Büchner -palkinto, Saksan tärkein kirjallisuuspalkinto, jonka myöntää Saksan kielen ja runouden akatemia. "Terézia Mora käsittelee romaaneissaan ja kertomuksissaan ulkopuolisia ja kodittomia ihmisiä, epävarmaa toimeentuloa ja jotain etsiviä ihmisiä ja osuu siten tuskallisesti aikamme hermoon", perusteli tuomaristo valintaansa. Terézia Mora tunnetaan myös käännöksistään, mm. unkarilaisen kirjailijan Péter Esterházyn teosten käännöksistä.

KUKA VOI OSALLISTUA?

Kuka tahansa, joka haluaa lukea, löytää ja tavata saksaksi kirjoittavia ​​kirjailijoita ja jakaa lukukokemuksiaan muiden kanssa. Kirjakerho järjestetään saksaksi. Osallistujilla tulisi olla riittävä kielitaito lukea ja keskustella saksaksi.
lmoittaudu seuraavan linkin kautta, niin saat kutsun verkkotapaamiseen.
ILMOITTAUDU

TEKNISET EDELLYTYKSET

Käytämme yhteyden luomiseen Teams-sovellusta. Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä, koska kaiuttimet voivat aiheuttaa ärsyttää kaikua.
Osallistuminen on mahdollista PC:llä ja Macillä. Voit liittyä istuntoon kutsussa olevaa linkkiä klikkaamalla ja ilmoittautumalla nimelläsi. 
Teams-tapaamiset sujuvat parhaiten, jos sinulla on Teams-APP tai Teams-verkkosovellus.
Lisätietoa

Sijainti
verkossa
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Goethe-Institut Finnland
Yhteyshenkilö
Alexandra Stang
Hinta
ilmainen