Helsingin kaupunginkirjaston mediataitoviikon ohjelmaa

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa Mediataitoviikolla lähdekriittistä medialukutaitoa tukevia livestreameja Twitch-palvelussa. Streameja voi seurata yhdessä esim. osana koulupäivää. Ne on suunnattu yläasteikäisille ja sitä vanhemmalle yleisölle. Streameissa esitellään virtuaalimetsäsovellusta, nettitrollaamista käsitteleviä pelejä, ja tutustutaan Helsingin palveluihin mukaansatempaavan tiedonhaunpelin avulla. Vieraana maanantain streamissa kirjailija Anders Vacklin.

Helsingin kaupunginkirjaston livestreamit mediataitoviikolla

Pääset seuraamaan noin tunnin mittaisia livestreameja Mediataitoviikolla osoitteessa https://www.twitch.tv/hkikirjastomediataito ilman kirjautumista. Jos haluat osallistua lähetykseen chattaamalla, tarvitset Twitch-tunnukset, jotka voit luoda ilmaiseksi osoitteessa twitch.tv. Livestreamit ovat katsottavissa esityksen jälkeen mediataitoviikon ja sitä seuraavan viikon ajan.

Lähetykset

Ma 8.2., klo 10

Kirjailija Anders Vacklin kertomassa kirjastoissa kehitetyn virtuaalimetsäsovelluksen käsikirjoittamisesta. Keskustelemme myös Andersin ”Sensored reality” -kirjasarjan teemoista sekä monilukutaidon merkityksestä. Kuinka varustaudutaan valeuutisia ja ohjailua vastaan?

Ti 9.2. klo 10

Tiistain lähetyksessä paneudutaan nettitrollaamiseen ja siihen liittyviin ilmiöihin sekä pelataan YLEn Trollibunkkeri- ja Trollitehdas-pelejä. Vieraana Informaatikko Elina Suikanen Kallion kirjastosta.

Ke 10.2. klo 10

Keskiviikkona käsittelyssä on “Pelaamalla monilukutaitoon” -hankkeessa syntynyt seppo.io-tiedonhaunpeli, jossa pääsee seikkailemaan ympäri Helsinkiä viidessä erilaisessa tarinassa.

Lisäkysymykset: Heikki Marjomaa heikki.marjomaa@hel.fi 

Sijainti
Verkko
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Helsingin kaupunginkirjasto
Yhteyshenkilö
Heikki Marjomaa
Puhelin
0403349667
Hinta
maksuton