Esitelmä: Uutta saksankielistä nykykirjallisuutta

Kirjoja, joista puhutaan

Tätä tapahtumaa varten olemme kutsuneet paikalle saksalaisen asiantuntijan Kristiina Maidt-Zinken kertomaan Saksan kirjamarkkinoiden uutuuksista. Hän esittelee kirjoja, aiheita ja kirjailijoita, joista Saksassa parhaillaan keskustellaan - joista myös suomalaiset lukijat voisivat olla kiinnostuneita.
 
Tapahtuma on suunnattu lähinnä kustantajille, kääntäjille ja kirjastohenkilökunnalle, mutta se on avoin myös muulle kiinnostuneelle yleisölle.
 
Kristina Maidt-Zinke on kulttuurijournalisti, kirjallisuuskriitikko ja erityisesti ruotsalaisen kirjallisuuden kääntäjä. Hän on opiskellut vuoden Helsingissä, työskennellyt Radio Bremenissä ja Frankfurter Allgemeine Zeitungissa ennen kuin hänestä vuonna 2001 tuli Süddeutsche Zeitung -lehden Feuilleton-osion vakituinen kirjoittaja painopistealueinaan kirjallisuus ja musiikki. Hän on toiminut Leipzigin kirjamessupalkinnon tuomariston puheenjohtajana, Wilhelm Rabe -palkinnon ja Marie Luise Kaschnitz -palkinnon tuomariston jäsenenä ja kuuluu tällä hetkellä Peter Huck -palkinnon tuomaristoon. Lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä Goethe-Institutin kanssa Litrix-hankkeen puitteissa useiden vuosien ajan. Hän asuu Münchenissä.
 
Esitelmä on englanninkielinen ja sen päätteeksi on varattu aikaa kysymyksille. 

Kaupunki
Helsinki
Sijainti
Goethe-Institut, Salomonkatu 5B
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Goethe-Institut Finnland
Yhteyshenkilö
Alexandra Stang
Puhelin
0447222704
Hinta
vapaa pääsy