Kirjastonhoitaja lasten- ja nuortenosastolle Tikkurilaan Vantaalle

Haemme Tikkurilan kirjaston lasten- ja nuortenosastolle kirjastonhoitajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.10.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan. Työn painopiste on esikouluyhteistyössä, pikkulasten ja lapsiperheiden lukutaidon edistämisessä sekä asiakaspalvelussa pääosin lasten- ja nuortenosastolla. Työhön sisältyy säännöllistä ilta- ja viikonlopputyötä sekä lauantaisin että sunnuntaisin.

Jokaiselle Tikkurilan alueen esikouluryhmälle järjestetään kerran lukuvuodessa käynti kirjastoon, ja kirjastonhoitaja hoitaa käyntien suunnittelun ja toteutuksen sekä viestinnän päiväkotien kanssa itsenäisellä työotteella. Tikkurilan suuralueella esikouluryhmiä on lukuvuonna 2019–2020 yli 30, ja useat isommista ryhmistä tulevat kirjastoon kahdessa osassa.

Pienten lasten ja pikkulapsiperheiden lukemaan innostamista kirjastonhoitaja tekee puolestaan yhdessä muun lasten- ja nuortenosaston henkilökunnan kanssa elämyksellisyyttä ja asiakkaan omaa osallisuutta painottaen. Työ voi tarkoittaa esimerkiksi draamakasvatuksellista lukemisen edistämistä, satujoogaa, sanataidetuokioita, kirjafanitustapahtumia… Kerro meille rohkeasti hakemuksessa omat ideasi, tuoreet näkökulmat ovat tervetulleita!

Lisäksi kirjastohoitaja tekee säännöllisesti asiakaspalvelua lasten- ja nuortenosastolla ja tarvittaessa muilla osastoilla. Hän luo hyvän suhteen kirjastossa vapaa-aikaa viettäviin lapsiin ja nuoriin ja on tarvittaessa jämäkkä aikuinen. Kirjastonhoitaja osallistuu myös kokoelmatyöhön ja tapahtumien järjestämiseen.

Tikkurilan kirjasto on osa pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoverkkoa. Kirjaston lasten- ja nuortenosasto on iloinen ja vilkas, noin 14 000 kuukausittaisen kävijän osasto, kun koko kirjastossa on noin 40 000 kävijää kuussa. Kirjasto sijaitsee Tikkurilan juna-aseman läheisyydessä erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Työyhteisömme on positiivinen, kannustava ja kehittämisorientoitunut 23 hengen porukka. Lasten- ja nuortenosaston tiloja ja palvelukonseptia uudistetaan paraikaa, tavoitteena luoda pääkaupunkiseudun vaikuttavin lastenkirjastotila. Uusi kirjastonhoitaja pääseekin työskentelemään täysin uudella lasten- ja nuortenosastolla. Vantaan kaupunginkirjaston toiminta-ajatus on kaikkien lukutaitojen edistäminen.

Kelpoisuusehto: soveltuva korkeakoulututkinto

Edellytämme lisäksi hyviä esiintymistaitoja, kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta sekä ryhmien vetämisestä, hyvää lasten- ja nuortenkirjallisuuden tuntemusta.

Eduksi luetaan kirjasto- ja informaatioalan, varhaiskasvatuksen, mediakasvatuksen, draamakasvatuksen tai sanataiteen opinnot tai työkokemus.

Tehtäväkohtainen palkka 2538,39 €/kk.
Sopimusala KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika 36 h 45 min viikossa
Noudatamme kuuden kuukauden koeaikaa.

Vantaan kaupunki on savuton työpaikka.

Hakemukset 19.8.2019 klo 16.00 mennessä Vantaan kaupungin LAURA-järjestelmään www.vantaarekry.fi

Lisätietoja: Palveluesimies Tiina Vallo, tiina.vallo@vantaa.fi tai torstaista 8.8.2019 alkaen puhelimitse ti ja to klo 8–11, puh. 050 3028756

 

Kaupunki
Vantaa
Sijainti
Lummetie 4, 01300 Vantaa
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Vantaan kaupunginkirjasto
Yhteyshenkilö
Tiina Vallo
Puhelin
050 3028756