Kirjastonhoitaja, Joensuun seutukirjasto

Kirjastonhoitaja, Joensuun seutukirjasto

Joensuun seutukirjasto on viiden kunnan yhteinen kirjasto, jonka toiminta-alueeseen kuuluvat Joensuun kaupungin lisäksi Liperin, Kontiolahden ja Polvijärven kunnat sekä Outokummun kaupunki. Alueella asuu yhteensä noin 115 000 asukasta. Seutukirjasto on vahvasti mukana asiakkaiden arjessa ja rakentaa yhteistyötä rohkeasti perinteisiä rajoja rikkoen. Seutukirjasto toteuttaa myös alueellista kehittämistehtävää Pohjois-Karjalan alueella.

Haemme seutukirjaston Lehmon kirjastoon kirjastonhoitajaa. 

Kirjastonhoitajan työ tulee painottumaan aikuis- ja senioriväestön palveluihin ja niiden kehittämiseen, mm. lukemisen edistämiseen, tapahtumien järjestämiseen ja kotipalveluun. Olennaista on verkostoituminen paikallisten yhteistyökumppanien kanssa. Työhön kuuluu myös osallistuminen asiakaspalveluun ja kokoelmatyöhön.

Kirjastonhoitajalta edellytetään valmiutta kohdata erilaista ja eri-ikäistä asiakaskuntaa ja innokkuutta kehittää palveluja sekä kokeilla uusia työtapoja. Esiintymis- ja tiimityötaidot sekä tieto- ja viestintätekninen osaaminen ovat myös oleellisia tässä työssä.

Lehmo on kasvava alue, jossa asuu paljon lapsiperheitä. Kirjastonhoitaja tulee työskentelemään Lehmon lisäksi Kontiolahden kirjastossa ja tarvittaessa vie palveluja myös kirjastojen ulkopuolelle. Satunnaisesti työvuoroja voi lisäksi olla Enon ja Uimaharjun kirjastoissa. Kontiolahti, Eno ja Uimaharju toimivat myös omatoimikirjastoina.

Työ on kaksivuorotyötä. Tehtävään liittyy mahdollisesti myös viikonlopputyötä. Oman auton käyttö on välttämätöntä.

Tehtävän kelpoisuusehtona on korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot.

Palkkaus määräytyy KVTES:n mukaan (02KIR042) ja tehtävässä käytetään toimistotyöaikaa. Tehtävä täytetään 1.10.2020 lähtien tai sopimuksen mukaan. Tehtävä täytetään kuuden kuukauden koeajalla.

Hakemukset on toimitettava 16.8.2020 klo 15.00 mennessä. Haku tapahtuu sähköisesti Joensuun kaupungin verkkosivuilla osoitteessa: www.joensuu.fi/rekrytointi.

Haastattelut tullaan pitämään viikolla 35.

Tiedusteluihin vastaavat ajalla 3.-14.8. vs. kulttuurijohtaja Suvi Pirnes-Toivanen, puh. 050-4725352, suvi.pirnes-toivanen@joensuu.fi ja ajalla 20.-29.7. kirjastonjohtaja Merja Mustonen, puh. 050-3378460, merja.mustonen@joensuu.fi

 

Kaupunki
Joensuu
Sijainti
Joensuu
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Joensuun kaupunki
Yhteyshenkilö
Suvi Pirnes-Toivanen
Puhelin
050-4725352