Kirjastonhoitaja

Oletko kiinnostunut kirjastotyöstä pienessä ja vireässä kirjastossa? Olet innostunut kirjastoalan uusista ilmiöistä ja haluat kehittää erityisesti aikuisten kirjastopalveluja. Asiakaspalvelun sujuvuus on myös lähellä sydäntäsi.

Iin kunta on n. 10 000 asukkaan laaja kunta. Ii on profiloitunut kulttuurimyönteisenä sekä ilmastotoimiin panostavana kuntana. Iissä on kaksi kirjastoa, Iin pääkirjasto ja Kuivaniemen kirjasto. Työntekijöitä on yhteensä seitsemän. Kirjasto on osa Instituuttia, jossa toimivat tiiviissä yhteistyössä kirjaston lisäksi Iin kansalaisopisto, vapaa-aikapalvelut, työllistämispalvelut, hyvinvointi ja Taidekeskus KulttuuriKauppila.

Etsimme kirjastonhoitajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

Tehtäviisi kuuluvat erityisesti aikuisten kirjastopalvelut sekä asiakaspalveluvastaavan tehtävät. Asiakaspalveluvastaavana huolehdit siitä, että kirjastoissa on ajantasaiset käytännöt ja perehdytät myös muita asiakaspalvelukäytäntöjen sekä e-aineistojen osalta. 

Aikuisten kirjastopalvelut sisältävät kokoelmatyötä, tiedonhaun opetusta, digitaitojen opastusta sekä kirjaston tapahtumien suunnittelua ja toteutusta. Haluat tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa ja markkinoida kirjaston palveluja kuntalaisille erilaisissa tapahtumissa sekä sosiaalisessa mediassa. Osallistat työssäsi Iin kunnan asukkaita ja hyödynnät tilastoja toiminnan kehittämisessä. Työskentelet säännöllisesti myös kirjaston asiakaspalvelussa. Työn sijoituspaikka on ensisijaisesti Iin pääkirjasto.

Tehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä asiakaspalvelu-, organisointi- ja vuorovaikutustaitoja. Arvostamme monipuolista kirjallisuuden tuntemusta ja näkemystä lukutaidon edistämisen keinoista. Odotamme sinulta innostusta palvelujen kehittämiseen, hyviä esiintymisvalmiuksia, itseohjautuvuutta sekä hyviä tietoteknisiä taitoja.

Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, johon sisältyvät tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen (35 ov) laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot.

Toimi on kokopäiväinen ja työaika 36,25 tuntia viikossa. Tehtäväkohtainen palkka on 2552,57 € / kk. Työhön sisältyy säännöllistä ilta- ja lauantaityötä. Tehtävä täytetään 2.8.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Sähköiset hakemukset (kuntarekry) Ii-instituutille tulee jättää 27.4.2021 klo 15 mennessä.

 

Kaupunki
Ii
Sijainti
Ii
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Iin kunta
Yhteyshenkilö
Minna Halonen
Puhelin
0503106802