Kirjastoamanuenssi, Turun yliopiston kirjasto

TURUN YLIOPISTON KIRJASTOSSA ON HAETTAVANA

Kirjastoamanuenssin määräaikainen työsopimussuhteinen tehtävä ajalle 1.3.2019 – 19.11.2019 (aloituspäivä voi olla myös aikaisempi). Kyseessä on sijaisuus.

Kirjastoamanuenssin tehtävät koostuvat asiakaspalvelusta ja metatietotyöstä Turussa ja Raisiossa.

Metatietotiimissä kirjastoamanuenssi lajittelee saapuvia vapaakappaleita, luetteloi tietoaineistoja ja hoitaa muita kokoelmien ylläpitoon liittyviä tehtäviä. Osa työstä tehdään kirjastoon vapaakappaleina saapuvien pienpainateaineistojen parissa, joihin kuuluvat esimerkiksi toimintakertomukset, käyttöohjeet, oppaat, ohjelmat, näyttelyluettelot, mainokset, hinnastot, aikataulut ja vaalimainokset.

Asiakaspalveluvuoroja on noin puolet työajasta eri kirjastoyksiköissä. Kirjastoamanuenssi työskentelee hakeutuvassa asiakaspalvelussa ja taustapäivystäjänä. Asiakaspalveluvuorossa tehdään mm. hakuja, hyllytystä, kokoelmienhuoltotehtäviä, vastataan asiakkaiden yhteydenottoihin ja huolehditaan asiakaspalvelun tarvikkeista ja tilojen siisteydestä. Tehtävään sisältyy myös asiakaspalvelun iltavuoroja.

Tehtävän sisältöä, kuten yleensäkin kirjaston palveluja, arvioidaan säännöllisesti ja se saattaa muuttua.

Kirjastoamanuenssin tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kirjastoalan tradenomin tutkintoa tai vastaavaa, hyvää asiakaspalveluasennetta ja tiimityöskentelytaitoja. Pienpainatekokoelma on suurelta osin luetteloimaton, jolloin aineiston löydettävyys vaatii lajittelijalta erityistä tarkkuutta. Pidämme tärkeänä kykyä yhteistyöhön ja työtehtävien priorisointiin sekä joustavuutta, oma-aloitteisuutta ja positiivista asennetta. Käytännön englannin kielen taito on tehtävässä tarpeen. Kokemus luetteloinnista/kirjaston tietojärjestelmistä katsotaan eduksi.

Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän muun henkilöstön vaativuustasokehikon tason 6 mukaisesti, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 2069,22 euroa kuukaudessa. Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Tehtävässä on 4 kuukauden koeaika.

Haku tehtävään päättyy maanantaina 28.1.2019. Tehtävää haetaan yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki hakulomakkeeseen on tämän ilmoituksen alussa.

Lisätietoja tehtävästä antaa kirjaston palvelupäällikkö Tiina Eklund, puh. 029 450 2149, tiina.eklund@utu.fi tai kirjaston palvelupäällikkö Ludvig Forsman, puh. 050 439 3501, ludvig.forsman@utu.fi.
Tiedusteluihin eRekry-järjestelmästä vastaa henkilöstöasiantuntija Katariina Teräs,
katariina.teras@utu.fi, puh. 040 864 9486.

Kaupunki
Turku, Raisio
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Turun yliopiston kirjasto
Yhteyshenkilö
Tiina Eklund
Puhelin
029 450 2149