Kaarinan kaupunki etsii kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtajaa vakituiseen virkaan

Kaarinan kaupungin kirjastotoiminta, yhdessä kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden ja palvelupisteiden kanssa muodostavat kaupungin asukkaita monipuolisesti palvelevan kulttuuri- ja kirjastopalvelut yksikön, jonka esimiehenä toimit vastaten yksikön taloudesta, toiminnasta ja toiminnan kehittämisestä vapaa-ajan lautakunnan alaisuudessa. Tehtäviisi kuuluu tukea ja kannustaa henkilöstöä töiden sujumisessa ja työhyvinvoinnin edistämisessä. Työyhteisössä on lisäksesi 27 työntekijää, jotka ovat motivoituneita toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Valmistelet myös asioita päätöksentekoa varten.

Kaarinan pääkirjasto muutti vuonna 2018 vastavalmistuneeseen Kaarina-taloon. Pääkirjaston saavutettavuutta lisää mainio sijainti kaupungin keskipisteessä. Kirjasto onkin Turun seudun toiseksi vilkkaimmin käytetty kirjasto. Kaarina-talossa on myös hyvät tilat taidenäyttelyille ja kulttuuritapahtumille.

Kulttuuripalvelut järjestävät vuosittain Runo-Kaarina-kilpailun, joka tunnetaan Suomessa merkittävänä mahdollisuutena julkaista esikoiskokoelma.

Pääkirjaston ja kahden lähikirjaston lisäksi kirjastotyötä tehdään myös viidessä koulukirjastossa. Kaarinan kaupungin väestörakenteesta johtuen kulttuuri- ja kirjastopalveluiden erityinen painopiste on lasten- ja nuortenpalveluissa. Kaarina on nk. kielisaarekekunta, jossa ruotsinkielisen väestön osuus on tällä hetkellä vajaat viisi prosenttia.

Kaarinan kaupunginkirjasto kuuluu Varsinais-Suomen Vaski-kirjastoihin.

Kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtajan viran kelpoisuusehtona on kirjastolain 1492/2016, 17 § mukainen pätevyys: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, riittävä johtamistaito sekä hyvä perehtyneisyys kirjastojen tehtäviin ja toimintaan. Lisäksi edellytämme kokemusta hallintotehtävistä. Kulttuurialan tuntemus katsotaan eduksi. Lisäksi arvostamme yhteistyökykyä sekä itsenäistä ja innovatiivista työotetta. Kiinnostus tutkitun tiedon hyödyntämiseen, vahva ja innostava kehittämisote sekä vankka kustannustietoisuus ovat hyviä lähtökohtia tehtävässä onnistumiselle. Kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtajalle joustava ja uusia toimintatapoja etsivä ajattelu sekä taito päästä eteenpäin hankalissakin vuorovaikutustilanteissa ovat välttämättömiä ominaisuuksia.

Uudenlaisten yhteistyön tapojen pohtiminen yhdessä niin kaupungin sisällä kuin muiden kuntien sekä alueellisten ja valtakunnallistenkin yhteistyökumppanien kanssa on niin ikään oleellinen osa kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtajan työtä. Kaarinalaiset arvomme ovatkin asiakaslähtöisesti, avoimesti ja yhdessä.

Ennen virkasuhteen alkua järjestämme valitulle joustavasti 1-2 viikon perehtymisjakson.

Viran tehtäväkohtainen kuukausipalkka on 3554,54 €. Sopimusalana on KVTES.

Me tarjoamme sinulle monipuoliset ja mielenkiintoiset tehtävät kulttuuri- ja kirjastopalveluiden johdossa kasvavassa Kaarinassa.

Tule parhaaseen joukkoomme.

Mikäli kiinnostuit, täytä sähköinen hakemus Kuntarekryssä.

Toivomme ensisijaisesti sähköisiä hakemuksia. Kirjalliset hakemukset ja CV:n voi tarvittaessa toimittaa osoitteeseen: Vapaa-ajan palvelut, Vapaa-ajan lautakunta, Anne Kuhmonen, PL 12 20781 Kaarina. Kirjaa kuoreen "kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja". Kirjallisia hakemuksia ei palauteta, eikä mahdollisia muita liitteitä huomioida.

Lisätietoja tehtävästä antaa kansalaisopiston rehtori Risto Jaakola. Sähköposti etunimi.sukunimi@kaarina.fi, puhelin 050 373 2516. 

Kaarinan kaupungin verkkosivut

Kaarina-talo

Vaski-kirjastot

Runo-Kaarina

 

Kaupunki
Kaarina
Sijainti
Kaarina
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Kaarinan kaupunki, Sivistyspalvelut, Vapaa-ajan palvelut, Kulttuuri- ja kirjastopalvelut
Yhteyshenkilö
Kansalaisopiston rehtori Risto Jaakola
Puhelin
050 373 2516