Worldcon 75 elokuussa – Kirjasammossa materiaalia kirjastojen näyttelyihin

Helsingissä järjestetään 9.–13.8.2017 World Science Fiction Convention eli Worldcon-tapahtuma. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tieteis- ja fantasiakirjallisuuden harrastajien ja tekijöiden suurin tapahtuma saapuu Suomeen. Kunniavieraita tapahtumassa ovat John-Henri Holmberg, Nalo Hopkinson, Johanna Sinisalo, Claire Wendling ja Walter Jon Williams. Seitsemäskymmenesviides Worldcon tapahtuu varsinaisesti Helsingin messukeskuksessa, mutta joitakin aiheeseen liittyviä tapahtumia järjestetään myös kirjastoissa.

Worldconia odotellessa ja sen aikana kannattaa kirjastoissa ympäri maata tehdä nostoja ja näyttelyitä scifi- ja fantasiakirjallisuudesta. Kirjasammossa on koottuna erilaisia listauksia ja esittelyitä, joista voi lähteä liikkeelle. On hyvä tutustua varsinkin tieteiskirjallisuuden ja fantasiakirjallisuuden genresivuihin, jotka tarjoavat tietoa, hakulinkkejä ja genreihin liittyviä kirjahyllyjä. Erityisesti kannattaa katsoa uudet vinkkihyllyt fantasian klassikoista, fantasia- ja scifidekkareista, avaruuteen sijoittuvasta scifistä ja scifin eri lajeja esittelevästä paletista! Lisääkin vinkkilistoja on tekeillä elokuuksi, kannattaa seurata Kirjasammon Facebook- ja Twitter-sivua. Genreihin liittyviä vinkkejä lapsille ja nuorille voi katsoa Sivupiirin lastenkirjallisuuden ja nuortenkirjallisuuden hyllyjen listauksista.

Lisätietoja tapahtumasta:
Worldcon 75 -tapahtuman sivut