Uusia aineistoja, uusia hankintatapoja -koulutuspäivän esitykset katsottavissa Kirjastokaistalla

Uusia aineistoja, uusia hankintatapoja –koulutuspäivän esitykset ovat katsottavissa Kirjastokaistan Koulutuskanavalla. Koulutuspäivässä FinEduVR –hankkeen vetäjät esittelivät virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia opetuksessa ja oppimisympäristönä. Paikan päällä olijoilla oli mahdollisuus tutustua erilaisiin laitteisiin ja sovelluksiin, joita voi hyödyntää opetuksessa. Kaisa Hypén piti esityksen VASKI –kirjastojen kehittämästä aineiston hankintatavasta, jossa kirjasto kilpailuttaa tilaamalleen aineistolle päivän parhaan hinnan. Iltapäivän päätti tuore tutkimus, jossa esiteltiin miten suomalaiset käyttävät e-aineistoja sekä miten suhtautuvat ja käyttävät kirjastojen tarjoamia e-palveluita. Tutkimuksen oli tilannut Yleisten kirjastojen konsortio. Päivän aikana kuultiin myös ajankohtaiset kuulumiset konsortiosta. Kirjastokaista suoralähetti koulutuspäivän luento-osuudet.

Virtuaalitodellisuus ja elämyksellinen oppiminen
hankekoordinaattorit Jukka Sormunen ja Aki Puustinen, FinEduVR

Aineistohankintoihin taloudellisuutta, helpotusta suuriin kilpailutuksiin:
VASKIn pilotti ja kokemuksia hankintaportaalista

palvelupäällikkö Kaisa Hypén, Turun kaupunginkirjasto

klo 13.45 – 14.10
Konsortion ajankohtaiset kuulumiset
informaatikko Aino Ketonen, Yleisten kirjastojen konsortio
toimistopäällikkö Virva Nousiainen-Hiiri, Helsingin kaupunginkirjasto, Yleisten kirjastojen konsortio

klo 14.30 – 15.30

Suomalaiset ja kirjastojen e-palvelut
Director, Sakari Nurmela, Public affairs, Kantar TNS Oy

Koulutuspäivä järjestettiin Finlandia-talossa 21.3.2017. Sen järjesti Yleisten kirjastojen konsortio.

Yleisten kirjastojen konsortio
Yhteyshenkilö