Seppo Puttosen laaja kotimaisen kirjallisuuden lista julkaistu Kirjasammossa

Kirjasammossa on julkaistu toimittaja Seppo Puttosen kokoama noin 5 000 suomalaisen kirjan lista vuosilta 1917–2017.

"Kirjojen Suomi -ohjelmasarjaa varten tarvitsin kattavan luettelon siitä, mitä kirjoja oli julkaistu eri vuosina. Yhtenäistä julkaisuvuoteen perustuvaa luetteloa ei ollut olemassa. Kustannusyhdistys julkaisi jonkin aikaa vuosiluetteloita, mutta varsinkaan varhaisten vuosien julkaisuista ei ollut mitään kattavaa yhtenäistä luetteloa. Kirjallisuuden historiateoksista pystyin etsimään kirjailijanimien perusteella tietoja, mutta se oli aikaa vievää ja vaivalloista.

Oivallinen lähde alkuvuosien kirjoihin oli Eija Eskolan väitöskirja Suositellut, valitut ja luetut. Kirjallisuus kirjastoissa 1918–1939. Siitä löysin paljon teoksia, jotka olivat suosittuja omana aikanaan. Lopulta Fennica oli se lähdeteos, josta aloin vuosi vuodelta kerätä taulukkooni kirjoittamalla aineistoa. Tämä keruu oli työlästä, koska Fennicassa ei ole yksiselitteisesti kirjan ensimmäistä julkaisuvuotta. Kaikki julkaisuvuoden tiedot oli etsittävä ja tarkistettava.

Toivoisin, että listani täydentyisi ja siinä mahdollisesti olevat virheet korjattaisiin. Suuren aineiston vuoksi kirjojen nimissä ja julkaisuvuosissa saattaa olla virheitä. Kirjailijoilta ei listassani ole kaikkia teoksia, koska en tehnyt sitä kaiken kattavaksi ja siitä olisi tullut valtava työmäärä lisää. Olennaisimmat teokset kultakin kirjailijalta olen pyrkinyt löytämään." – Seppo Puttonen

Listat on selaamisen helpottamiseksi jaoteltu omille sivuilleen vuosikymmenittäin. Teokset on linkitetty Kirjasammon hakuun automaattisella toiminnolla, joten linkeissä saattaa olla joitakin virheitä. Kaikkia listan kirjoja ei ole Kirjasammossa, koska mukana on myös tietokirjoiksi luokiteltuja teoksia. Jos hakulinkkien toiminnassa on virheitä (esimerkiksi teosta ei löydy, vaikka sen pitäisi olla Kirjasammossa) ja jos havaitsette muita virheitä tai epäselvyyksiä, niistä voi ilmoittaa Kirjasammon toimitukselle palautelomakkeella tai sähköpostitse: kirjasampo (at) kirjastot.fi.

Listoille pääsee Kirjasammosta jatkossa osoitteella: http://www.kirjasampo.fi/seppo-puttosen-kirjalistat

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

 

Kirjalista: 2010-2017
Kirjalista: 2000-2009
Kirjalista: 1990-luku
Kirjalista: 1980-luku
Kirjalista: 1970-luku
Kirjalista: 1960-luku
Kirjalista: 1950-luku
Kirjalista: 1940-luku
Kirjalista: 1930-luku
Kirjalista: 1920-luku
Kirjalista: 1917-1919
 

Organisaatio
Kirjasampo
Yhteyshenkilö
Tuomas Aitonurmi
Puhelin
040-5471431