Kysely digineuvonnasta lähikirjastoille - huomioon!

Jokaiseen kunnan kirjastoon on tullut tai tulossa viesti, että kaikille lähikirjastoille välitetään pyyntö vastata digineuvontaan liittyvään kyselyyn. Vastauksia on jo tullut eri puolilta Suomea. HUOM! Jos yritit vastata kyselyyn 12.9. illalla tai 13.9. aamulla, ilmestyi kyselyn alkuun pyyntö täyttää avainkoodi. Tuo pyyntö oli virhe, joka johtui palvelinpäivityksestä. Vastaaminen käy nyt ilman koodia.

LÄHTENYT VIESTI:

Vastattavaksi jokaisessa lähikirjastossa

Yleisten kirjastojen neuvosto päätti viime kokouksessaan kartoittaa kirjastojen digineuvonnan nykytilanteen. Kartoitustarve on syntynyt, koska monissa virallisissa yhteyksissä mainitaan kirjasto paikkana, josta saa apua tietotekniikan ja sähköisten palvelujen käytössä.

Laitteiden ja sähköisten palvelujen neuvominen vaatii välineitä, aikaa ja resursseja.  Oheisella kyselyllä halutaan tietoa lähikirjastokohtaisesti, sillä palvelun mahdollisuudet saattavat vaihdella kunnan sisälläkin.

Pyydämme että vastaatte:

• Yksi vastaus / lähikirjasto ja pääkirjasto
  • Omatoimikirjaston osalta ei tarvita vastausta, mutta omatoimisuutta koskevat kommentit voi liittää kyselyn lopussa oleviin vapaisiin kommenttikenttiin

Pyydämme täyttämään kyselylomakkeen tiedot  20.9. 2017 mennessä.

Linkki suomenkieliseen lomakkeeseen (alkuperäisessä viestissä linkki - jos viestiä ei ole tullut, saa linkin Päivi Litmanen-Peitsalalta plp@kirjastot.fi)

Vastauksia halutaan kaikilta lähikirjastoilta, jotta Yleisten kirjastojen neuvosto voi ottaa kantaa kirjastojen puolesta digineuvontaan ja tarvittaviin resurssien lisäykseen. Koska kirjastojen käytännöt ovat erilaisia, kysymysten vaihtoehdot eivät kenties ole kaikenkattavia. Lähinnä oikean vaihtoehdon valitseminen riittää siihen, että tilanteesta saadaan hyvä kuva.

Yleisten kirjastojen neuvosto käsittelee kyselyn tulokset ja päättää jatkotoimista sekä mahdollisista kannanotoista marraskuun kokouksessa. Tulokset tiedotetaan kokouksen jälkeen.

HUOM! Kyselyyn voi vastata suomeksi tai ruotsiksi. Mikäli linkki ei ole saavuttanut lähikirjastoanne, olkaa yhteydessä. Mahdollisista ilkivaltasyistä linkkiä ei jaeta tässä julkisessa postissa.

Yleisten kirjastojen neuvoston puolesta

Digityöryhmän sihteeri