Koko kansa luki e-kirjoja entistä ahkerammin vuonna 2018!

Koko kansa lukee –kampanja järjestettiin tänä vuonna 5.-25.2. Saatavilla oli viime vuoden tapaan kuusi e-kirjaa, joihin oli rajoittamaton pääsy kampanjan aikana.

Lainamäärät nousivat etenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella

Kampanjan aikana kirjoja lainattiin yhteensä 2619 kertaa. Kasvua lainoihin edellisvuodesta tuli yli 34%. Ahkerimmat lukijat tulivat tänäkin vuonna pääkaupunkiseudun HELMETistä, jossa lainoja kampanjan aikana kertyi 545. Ilahduttavaa oli, että muualla Suomessa päästiin aiempaa selkeästi korkeampiin lainalukuihin. Muualla maassa parhaimmat lainamäärät saatiin

PIKI 407 lainaa,

KESKI 331 lainaa,

LAPPI 180 lainaa,

VASKI 153 lainaa ja

ANDERS 124 lainaa.

Lasten kirjat löysivät lukijansa

Tänä vuonna lapsille valitut kirjat onnistuivat innostamaan lapsia lukemaan e-kirjaa: Timo Parvelan Kepler62: Kutsu kirjaa lainattiin valtakunnallisesti 887 kertaa ja Paula Norosen Tagli ja Telle: tehtävä kauppakeskuksessa lainattiin 603 kertaa.

Yleisten kirjastojen konsortio rahoitti kampanjan aineiston

Yleisten kirjastojen konsortio hankki Koko kansa lukee –kampanjassa olleet e-kirjat kaikille kirjastoille. Kirjastot.fi:n materiaalipankissa oli markkinointiaineistoa, joka oli kirjastojen tulostettavissa. Kirjastokaistan kampanjan tueksi tekemää videota katsottiin yli 7100 kertaa.

Koko kansa lukee –kampanja tulee myös vuonna 2019!

Lisätietoja ja oman alueen tilastot:

Aino Ketonen, Yleisten kirjastojen konsortio, aino.ketonen@hel.fi

Yleisten kirjastojen konsortio - Helsingin kaupunginkirjasto