Kallen ja Keijon kirjastoluokat –animaatiot

Oletko huomannut Kallen ja Keijon kirjastoluokat –animaatiosarjan? Hauskat animaatiot on toteuttanut Tuomas Toivainen, joka on tehnyt Ylelle ”Hullu – hullumpi – yläaste” -animaatiosarjan. Kyseisessä sarjassa kuvataan yläastetta käyvien Kallen, Antin, Keijon ja heidän luokkatoveriensa elämää. Myös kirjastoanimaatioissa seikkailevat nämä tutut hahmot. Kannattaa testata luokkakäynnillä yläasteella! Animaatiot koostuvat kymmenestä noin minuutin pituisesta videosta, joissa kumppanukset ihmettelevät kirjaston luokitusta ja aineistojen sijainteja kirjastossa. Lisäksi näistä lyhyistä animaatioista on koostettu yksi pitkä animaatio.

Upota videot sivuillesi, jaa ja näytä

Videot on tuotettu yleishyödylliseen käyttöön eli videoita saa näyttää koulukäynneillä, upottaa kirjaston sivuille ja jakaa somessa. Ainoastaan videoiden kaikenlainen kaupallinen hyödyntäminen on kiellettyä. Eli vapaasti näyttämään, jakamaan ja upottamaan. Videot on tuottanut Animagency ja toteuttanut Tarinapaja Oy. Videoiden tilaajana on AVIn rahoituksella Ratamo-kirjastot.

Haluatko upottaa animaatiot katsottavaksi verkkokirjastoosi?
- Onnistuu, sillä löydät helposti upotuskoodin videoista Kirjastokaistalta

Haluatko jakaa animaatioita Facebook-videoina?
- Onnistuu, sillä jokaisesta osasta on tehty myös Facebook-video

Haluatko näyttää videot mieluiten YouTubesta?
- Onnistuu, sillä koko sarja löytyy myös YouTubesta

Lisätiedot animaatioista: Anu Kalliola, etunimi.sukunimi@nurmijarvi.fi