Kalevalan päivän juhla Oulun pääkirjastossa

Kalevalan päivän juhlaa vietetään tiistaina 28.2. klo 18 Oulun pääkirjastossa

Kalevalan päivän konsertissa kuullaan kantaesityksinä sävellyksiä venäläisnuorten runoihin. Säveltäjinä ja esittäjinä ovat Madetojan musiikkilukion oppilaat. Konsertti kuvataan ja sitä voidaan seurata reaaliaikaisena Suomessa ja Venäjällä.

Kalevalan päivän konsertti on syntynyt Oulun kaupunginkirjaston, Madetojan musiikkilukion, Arkangelin ja Kontupohjan kirjastojen yhteishankkeen tuloksena. Ajatus syntyi Suomalais-venäläisessä kulttuurifoorumissa, joka pidettiin Petroskoissa syksyllä 2015.

Arkangelilaiset ja kontupohjalaiset nuoret kuuntelivat Sibeliuksen musiikkia, lukivat Kalevalaa ja kirjoittivat näiden pohjalta runoja. Keväällä 2016 runot lähetettiin Madetojan musiikkilukiolaisten sävellettäväksi.

Konsertissa esitetään venäjänkielisiä runoja ja niiden suomennoksia sekä runoista syntyneitä sävellyksiä. Ohjelmassa on Niilo Korsulaisen säveltämät kuoroteos ja kaksi liediä sekä Suvi Simomaan säveltämä laulu. Kuoroa johtaa Madetojan musiikkilukion taiteellinen johtaja Johanna Kemppainen.

Konsertin yhteydessä luovutetaan Oulun kaupunginkirjastolle Tampereen Suomalais-venäläisessä kulttuurifoorumissa Arkangelista lahjoituksena saatu Mosfilmin ja Suomi-filmin Sampo-yhteistuotantoelokuvan esite vuodelta 1958.

Ohjelma on kaksikielinen ja kestää noin tunnin.

Tapahtuman suunnittelusta vastaavat musiikin lehtori Anne Ålander ja venäjän ja äidinkielen lehtori Marja Kynkäänniemi Madetojan musiikkilukiosta ja kirjastotoimen apulaisjohtaja Maija Saraste Oulun kaupunginkirjastosta. Yhteistyökumppanit Venäjällä ovat Arkangelin keskuskirjasto ja Kontupohjan piirin B. E. Kravtsenkon keskuskirjasto.

Kaupunki
Oulu
Alkaa
Päättyy