Etsin Päijänne-Mieskuoron tallennetta Andante Festivo (JS34/a) kuoronjohtaja Vilho Maaniemi,tekijä: Hannikainen Ilmari v.1975. OLisi kiva, jos tämän saisi…

Kysytty
24.5.2016

Etsin Päijänne-Mieskuoron tallennetta Andante Festivo (JS34/a)
kuoronjohtaja Vilho Maaniemi,tekijä: Hannikainen Ilmari v.1975. OLisi kiva, jos tämän saisi kuultavaksi, ja muitakin isäni johtamia/laulamia esityksiä. Voisiko äänitteitä saada jostain?

Vastaus

Vastattu
24.5.2016
Päivitetty
10.6.2018

Kansallisdiskografia Violan mukaan Päivänne-Mieskuoro ja Säynätsalon Sekakuoro ovat julkaisseet vuonna 1975 albumin "Kantaatti" (Posetiivi PPLP1), jolta löytyy myös tama Sibeliuksen sävellys, jonka levyllä esittää Säynätsalon Jousikvartetti. Sibelius teki sävellyksen Säynätsalon tehtaitten 25-vuotisjuhlille 28.12.1922 ja se on omistettu Walter Parviaiselle. Muun ohjelmiston johtaa Vilho Maaniemi. Muita Vilho Maaniemen levytyksiä ei valitettavasti löydy.

Tämä äänite taitaa olla erittäin hankala tapaus löytää, sillä Kansalliskirjastossa ei näytä olevan siitä omaa kappaletta. Yleisradion äänilevystössä levy on, mutta se kuullakseen täytyy asiasta sopia levystön kanssa erikseen ja tulla Pasilaan kuuntelemaan. Lainaksi sitä ei saa.

Levy löytyy vuonna 1977 tehtynä uusintaversiona nimellä "Säynätsalon säveliä" Jyväskylän kaupunginkirjaston kokoelmaasta, mutta tämäkään kappale ei ole lainattavissa, koska kyseessä kotiseutuarkiston kappale. Muissa kirjastoissa sitä ei näyttäisi olevan.

Suosittelen menemään Kuopion kaupunginkirjastoon ja keskustelemaan siellä musiikkiosaston henkilökunnan kanssa mahdollisesta, että se pyytäisivät Jyväskylässä olevaa levyä ns. kirjastolainaksi eli että sitä voisi kuunnella edes Kuopiossa paikan päällä. Kun levyn saaminen muilla keinoilla on niin hankalaa, olisi hyvät perusteet löysentää hiukan lainauskiellosta. Kannattaa ainakin yrittää ja vedota myös kirjastossa paitsi levyn harvinaisuuteen, myös tähän sukulaisuuteen.

Heikki Poroila

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Levy löytyi lopulta myös Kansalliskirjastosta ja sitä koskenut tietue on nyt korjattu. Kyseessä on kuin on tuo ”Säynätsalon säveliä = Melodies of Säynätsalo”. - Heikki Poroila

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.