Opetan ammattikorkeakoulussa tulevia sosionomeja . Aloitan kurssia jossa haluaisin, että opiskelijat lukevat jonkinlaisen omaelämäkerran tai muun vastaavan …

Kysytty
22.3.2017

HEi

Opetan ammattikorkeakoulussa tulevia sosionomeja .
Aloitan kurssia jossa haluaisin, että opiskelijat lukevat jonkinlaisen omaelämäkerran tai muun vastaavan "tähän henkilöön tai aihealueeseen haluaisin tutustua ..." eli jokin kasvattaja, historian henkilö , urheilija, politiikko.. . Kirja joka saattaisi muuttaa lukukokemuksen jälkeen jotain minussa. Minulla on esim tällä hetkellä Jani Toivolan: Musta tulee isona valkoinen

Onko joitain listaa tai ideaa miten voisin heitä hieman auttaa ?

Vastaus

Vastattu
24.3.2017
Päivitetty
24.3.2017

Helmet-sivustolta: http://www.helmet.fi/fi-FI voi hakea elämäkertoja kirjoittamalla Hae aineistoa -kohtaan sanan elämäkerrat. Hakutulos on valtavan suuri, joten hakua kannattaa rajata toisella sanalla. Alla esim. haun tulos haettaessa sanoilla elämäkerrat urheilijat:

http://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Sel%C3%A4m%C3%A4kerrat%20urh…

Hakua voi myös rajata muillakin tavoin, esim. teoksen kielen mukaan joko etukäteen kohdasta Tarkennettu haku tai jälkikäteen sivun vasemman reunan Rajaa-valikoista.

Kaikista aiheista ei ole kuitenkaan helppo löytää sopivaa asiasanaa. Hyviä vinkkejä löytyy Helmetin Vinkit-osiosta. Esim. kohdasta Historia näyttäisi löytyvän monia kiinnostavia kirjaehdotuksia:

http://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit?filter=Historia

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.