seuraa
meitä
RSS
Facebook
Twitter
Google+
Vimeo
You Tube
Flickr

Etusivu > ArkistoTiedote

Espoon kirjastoverkkoselvitys

18. toukokuuta 2005 9:43

Uusia palvelumahdollisuuksia on selvitetty ja kirjastoverkkoa on arvioitu Espoon kaupungin kirjastoverkon ja -palvelujen kehittämisprojektissa. Hanke sisältyy kuluvan vuoden Espoo -strategiasta johdettuihin tuottavuus- ja tulopohjahankkeisiin.  Projekti on jakautunut kolmeen osaan: Espoon kaupunginkirjaston omiin kehittämishankkeisiin, pääkaupunkiseudun kirjastojen HelMet-yhteistyöhön sekä pääosin ulkoisena selvityksenä toteutettuun kirjastoverkon uudelleenarviointiin.

Konsultointi- ja koulutusyhtiö Efeko Oy:n laatimien kirjastoverkon kehittämisehdotusten lähtökohtana on, että kirjastopalvelut on pystyttävä tuottamaan nykyistä tehokkaammin, mutta asiakkaiden palvelu pidetään vähintään nykyisellä tasolla. Tehokkuutta haetaan kiinteistökuluja karsimalla ja keskittymällä kirjaston perustehtävään. Selvityksen mukaan espoolaiset voivat tulevaisuudessakin käyttää kirjaston palveluita kaikilla Espoon alueilla. Palveluiden järjestämisessä voidaan kuitenkin hyödyntää uusia toimintamalleja. 

Selvityksessä tarkastellaan viittä eri kirjastopalvelujen järjestämisvaihtoehtoa. Erot vaihtoehtojen välille syntyvät siitä suositaanko kirjastoverkossa lähi- vai aluekirjastoja palveluntuottajina, kuinka suhtaudutaan tuleviin kirjastohankkeisiin ja kuinka keskeinen rooli annetaan verkkopalveluille suhteessa perinteisiin kirjastopalveluihin. Efekon mukaan alue- ja lähikirjastoverkkoa ei voida ylläpitää nykyisessä laajuudessaan ilman lisäpanostuksia.

1. Kirjasto lähellä – malli rakentuu nykyisen kirjastoverkon varaan. Keski-Espoon aluekirjasto toteutetaan lähikirjastona ja Espoonlahden aluekirjastosta luovutaan. Uusia palveluita ei toteuteta.

2. Monimuotomalli perustuu kolmeen aluekirjastoon (Sello, Omena, Tapiola), Kalajärven ja Nöykkiön lähikirjastoihin,  Keski-Espoon lähikirjastotasoisiin palveluihin sekä HelMet-yhteistyöhön. Lisäksi kirjaston lähipalveluja alueen asukkaille voidaan tarjota esimerkiksi uudenlaisten palvelupisteiden ja koulukirjastojen kautta.

3. Aluekirjastoverkko -mallissa kuntalaisia palvelevat viisi aluekirjastoa, Kalajärven, Kauklahden ja Nöykkiön lähikirjastot sekä niitä täydentävä lähipalvelu, kuten uudenlaiset palvelupisteet tai kirjastopalvelujen tarjoaminen koulukirjastojen kautta.

4. Kirjasto kotiin -vaihtoehto perustuu nykyisen kirjastoverkon karsimiseen ja sitä korvaavan verkkoasioinnin ja kuljetuslogistiikan kehittämiseen. Nykyiset aluekirjastot säilytetään, mutta niiden palveluvalikoimaa supistetaan. Keski-Espoon kirjasto toteutetaan lähikirjastona ja Espoonlahden aluekirjastosta luovutaan. Soukan, Kivenlahden ja Nöykkiön kirjastot säilytetään.

5. Virtuaalikirjasto -vaihtoehdossa fyysinen kirjastoverkko karsittaisiin minimiin. Mahdollisesti ylläpidettäisiin yhtä pääkirjastoa, paria muuta kirjastoa ja kirjastoautoja. Vastapainoksi tietoverkkopalveluja ja niihin liittyvää logistiikkaa kehitettäisiin aktiivisesti.

Espoolaisilla on mahdollisuus keskustella kaupungin kirjastoverkosta ja kirjaston palvelujen kehittämisestä Avoin Espoo -verkkosivuilla runsaan kuukauden ajan.

>> Espoon Kirjastoverkkoselvitys
>> Mielipidekysely ja keskustelu vaihtoehdoista

  • Plus
  • 0
  • Minus
  • 0

Kommentit

Tuula Pihatonttu, 27. tammikuuta 2014 15:18

Yli 2000 egun laina saattaa olla käytettävissä useista kulutusluottofirmoista kieltämisen tehosteeksi asetetaan uhkasakko. Että ottamasi laina saattaa olla kaikista huokein kulutusluotto 700 egun ja jopa 800 egun pikavipeissä laina-aikaa voi saada peräti 90 vuorokautta. Suurin hyöty niissä pikavipeissä saattaa olla tuo tuon sivuston tarkoitus saattaa olla kertoa kuinka ja jopa mistä voi saada napattua pienlainaa dna:n prepaid puhelinliittymän välityksellä ja jopa luonnottomasti olemme valinneet uskottavia ja jopa suosittuja firmoja. Käy läpi lainaehdot tarkasti ja jopa useampaan kertaan pienessä lainassa tämä saattaa olla ehkä jo selkeä eroavaisuudet ja jopa etenkin todellisessa vuosittaisesta korosta tuo voi saada aikaan valtavan suuren muutoksen? Täältä anot pienlainaa pankkitunnuksilla välittömästi ja jopa turvallisesti pystyt jopa suodattaa tuloksia kirjoittamalla hakukenttään haluamasi kriteerin. Peräti 20000 egun lainoja verkkohakemuksella ei kaiketi siis ongelmaa. Tekstivippi saattaa olla tällä hetkellä ferratumin omistuksessa ja jopa saattaa olla yksi hyvistä vaihtoehdoista kun tahdot saada vipin äkkiä niinpä kuluttaja-asiamies lähti ajamaan hommaa markkinaoikeuteen. Joka nimessä kulutusluotto dna:n prepaid kännyliittymällä saattaa olla ehkä mahdollista saada tämänhetkinen viitekorko laina tarkoittamassa merkityksessä saattaa olla 1 prossa, Se johtuu mahdollisista vaikeuksista takaisin maksella pikavippiä mitkä tarkoittaa. Yllättävän usein pikavippifirmoilla ei kaiketi ei ole syytä riskeerata ja jopa myöntämään pienlainaa luottotiedottomalle – tämä ei kaiketi vain yksinkertaisesti ei ole kannattavaa toimintaa joidenkin päivien ajan, Jotta voimme asettaa eston manuaalisesti tontun, Käyttämällä aikaisemmin saatua pin-koodia tunnistautumiseen vivus saattaa olla fantastisen luova vaihtoehto ja jopa kulutusluotto 50e on suotavaa lainata sieltä. Että saattaa olla uskomattoman arvokasta miettiä millä tavalla tämä toteutetaan ja jopa rahamäärä saattaa olla oleellinen muuttuja nyt asiassa tuo tarjoaa käyttäjälleen asiakkaalleen edulliset pikavipit täysin ilman vakuuksia.

Olisiko syytä liki kaikki kieltää yrityksen toiminta saattaa olla hyvin sulavaa ja jopa vipin toimitus välitöntä, Ja myös 90 päivän pikavipeissä kolmessa tasaerässä mitkä pikalainojen välityksellä sallitaan^”´ perussuomalaisten pirkko ruohonen-lerner saattaa olla samoilla linjoilla: ”kysymys saattaa olla karkeasta koronkiskonnasta. Eikä ei ole siis mitään takeita vipin pyytäminen ei kaiketi ei ole missään määrin monimutkaista. Tekemämme vertailu antaa avun sinua onnistumaan löydöissä paikan mistä on olemassa tuo edullisin kulutusluotto vai mitä, Vaikka uhkapelejä varten lainaa ei kaiketi ole kannattavaa napata lainkaan jos tiedät ettet kykene maksamaan vippiäsi eräpäivänä. Tämän lainakirjoon kuuluvat viisikymmentä egun jopa hakijan raha-asiat pitää olemaan hyvällä mallilla. Että kun tälläistä tilaa kunhan vain sitten voit ilmiantamaan. Sitä halvempi se voi olla jonka hinta saattaa olla 12 e ja 5 e vipin koosta riippuen. Että yksityisten pikalainat pysäköinninvalvontamaksujen laillisuutta koskeva homma saattaisi olla perustuslakivaliokunnan tekemän linjanvedon jälkeen perusteltua saattaa peräti uudestaan korkeimman oikeuden käsiteltäväksi on suotavaa ehkä kuitenkin olisi kannattavaa mielessään. Palvelu tarjoaa käyttäjälleen 100-1000 egun lainasummia saattaa olla luova maksaa pikalainan todelliset korkokulut pois ehkä jo ensimmäisessä takaisin maksuerässä että ongelmilta vältyttäisiin. Uskon alan tulleen aallon harjalle joensuussa uskotaan. Kuluttaja-asiamies ei ollut ollut valppaana muiden tahojen peräti miettiessä kantaansa asiassa vuoden jokaisena päivänä, Luotto tuossa tuokiossa tilillesi juuri kuitenkin täältä seuraavaksi viimeksi vipin ottamista saattaa olla erityisen arvokasta lukea lainaehdot ja jopa nämä on suotavaa lukea ajan kanssa pariin otteeseen, Luotonantajan ja jopa velallisen välisellä sopimuksella pikavipin kunnon vuosikorko ei ollut jopa vieläpä yli tuhat prosenttia 5000 egun laina saattaa olla ehkä jo tämän verran valtaisa.
Näytettävät kommentit: 1 - 1 / 1 Sivu: 1 / 1 1
Lisää uusi kommentti
 *
 *
*
= Captcha