Sodan kosketus - Mikkelin ensimmäinen sotakirjallisuustapahtuma

Marita Hietasaari, Historiallinen romaani sodan muistina

Sari Näre, Korsujen seksuaalikerrontaa

Juha-Pekka Koskinen, Pieni ihminen suurten muutosten pyörteissä

Hannu K. Riikonen, Miten Olavi Paavolainen seurasi ja kommentoi ulkomaiden sotatapahtumia Synkässä yksinpuhelussa?

Kaunokirjallisuus liikkuu aina todellisuuden kantapäillä, mutta usein se näyttää todellisuuden ennen kuin se tapahtuu.  Sota on yksi kotimaisenkin kirjallisuuden kuumimmista aiheista, pelkästään talvi- ja jatkosodasta kertovia tietokirjoja ilmestyi viime vuonna puolisensataa. Fiktiivisessä kirjallisuudessa sota-aihe näkyy teemoina, motiiveina, ajoituksina, romaanihenkilöiden toiminnan selittäjinä. Suorasta sotaraportoinnista on siirrytty yhä enemmän mikrohistorioihin, lasten, naisten arkeen, erilaisten miesten ja vähemmistöjen näkökulmiin. Naiskirjailijat ovat nousseet näkyviin, heidän silmänsä näkevät eri asioita kuin mieskirjailijoitten.

Se, että Mikkeli on nyt perustamassa sodan ja rauhan keskus Muistia, ei liene yllätys. Tämä Sotakirjallisuuden ensimmäinen seminaarikin on osa Muistin toimintaa. Yleisöseminaari, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Järjestäjinä myös Mikkelin kaupunginkirjasto  ja Mikkelin museotoimi.

Kaupunki
Mikkeli