Pukkilan ja Myrskylän kirjastojen suuren runokilpailun tulokset ovat ratkenneet

Toista kertaa järjestettävän Pukkilan ja Myrskylän kirjastojen runokilpailun voittaja julkaistaan 7.6. Eino Leinon päivänä.  Kuntien välisen kilpailun voitti tänä vuonna Myrskylän kunta, joka siis kuittaa itselleen tittelin Runoruhtinaskunta – Kalevalainen kulttuuripitäjä 2017. Kuntien välisen kilpailun voiton ratkaisee osallistuneiden runojen määrä. Runoja oli tänä vuonna ilahduttavasti peräti 32 kappaletta, joista Myrskylästä 20 ja Pukkilasta 12. Henkilökohtaisen sarjan voittaja on Mauno Strandén Myrskylästä, jonka runo nousi nettiäänestyksen voittoon. Strandénin elämänmakuisissa runoissa maailmaa lähestytään usein leikkimielisesti, mutta myöskään vakavia aiheita tai yhteiskuntakritiikkiäkään ei niistä puutu.

”Vuoden kilpailu oli ilahduttavan kovatasoinen. Runoissa kuuluu elämän monimuotoisuus miesten ja naisten, nuorien ja iäkkäämpien kokemana”, kuvailee kirjastosihteeri Jan Nyström. Kilpailun tänä vuonna järjestäneen Myrskylän kirjaston kirjastovirkailija Susa Lesonen  on koonnut kaikki runot kirjaseksi, johon voi tutustua Myrskylän ja Pukkilan kirjastoissa. Runot ovat myös luettavissa Myrskylän kirjaston internet sivulla osoitteessa http://www.myrskyla.fi/uploads/files/kirjastorunot.pdf