Kirjastot kansalaisyhteiskunnassa, Street Librarian - Suomen kirjastoseuran ohjelmaa Maailma kylässä -festivaalilla

Pitääkö kirjaston olla poliittisesti korrekti? Miten kirjasto lisää ihmisten mahdollisuuksia vaikuttaa? Miten kirjasto tukee demokratiaa?

Suomen kirjastoseuran paneelikeskustelu Kirjastot kansalaisyhteiskunnassa / Tilaa ihmisille pureutuu näihin aiheisiin Maailma kylässä -festivaalilla lauantaina 27.5. klo 11.30-12.15.

Mukana keskustelemassa ovat muusikko Samae Koskinen, kirjastonjohtaja ja kansalaisaktiivi Sunniva Drake sekä Kirjastoseurasta toiminnanjohtaja Rauha Maarno ja kehitysyhteistyön asiantuntija Marjatta Lahti. Keskustelua johdattelee toimittaja Annika Damström Yleltä.

Ennen paneelia klo 11-11:30 esitetään Suomen kirjastoseuran ja Kirjastokaistan tuottama Street Librarian -dokumenttielokuva. Elokuva kertoo tansanialaisesta kirjastonhoitajasta Edward Fungosta, joka on päättänyt tehdä kotimaastaan tietoyhteiskunnan yksi ihminen kerrallaan.

Festivaalin aikana löydät Suomen kirjastoseuran edustajat myös Kaisaniemen kentältä telttapaikalta G 488. Telttapaikalla tarjolla kivaa tekemistä kirjastojen ystäville.

Maailma kylässä -festivaalin järjestää kehitysyhteistyön parissa toimivien kansalaisjärjestöjen kattojärjestö Kepa ry. Festivaalin teemana on vuonna 2017 kansalaisyhteiskunta.

Tervetuloa kuuntelemaan paneeliamme, katsomaan elokuvaa sekä vierailemaan telttapaikallamme!

Tapahtuma Facebookissa:

Kaupunki
Kulttuurikeskus Caisa, Mikonkatu 17 C ("Kino Caisa")
Alkaa
Päättyy